Wie Zijn Wij


Wij zijn Anneke en Henk Eggink en we wonen al vanaf 1975 in Lochem, een stadje in de prachtige Achterhoek, waar het heel prettig wonen is en met alle ruimte rondom ons huis en in de directe nabijheid van bossen en velden.

Meteen na ons trouwen kregen wij van een familid de mogelijkheid om een DSK pup in huis te nemen. Hij had n.l. een nestkeuze. Dat werd Jarno een mooie bruin-schimmel reu (genoemd naar een bekend motorcoureur Jarno Saarinen) Later kregen we ook nog een Arko.

Met de komst van Raiza werd ons meteen duidelijk gemaakt, dat hierbij wel een gehoorzaamheidscursus op z'n plaats zou zijn. De neus van Raiza maakte zeer wel wenselijk. Eerst gehoorzaamheid en daarna een vervolg met Jachttraining. Later hebben we met Kay (zoon van Raiza) wel leuke resultaten behaald in het KNJV werk.
Behalve zelf trainen en wedstrijden lopen, werd de opgedane kennis ook weer gebruikt om via instruktie bij NVDSK afdeling en bij JHS Konsequent anderen verder te helpen.

In 2010 zijn we opnieuw begonnen met een pup en wel een teefje Luna v.d. Waltakke. Hiermee waren de uitslagen zeer veel belovend o.a. een aantal B & A diploma's in KNJV en MAP proeven. Ook was Luna regelmatig partij in het Jachtseizoen bij een Jachtcombinatie in Neede. Anno 2018 lijkt ook Balou in aanleg veelbelovend te worden.

Vanwege de mooie uitstraling en de goede prestaties, hebben wij een 3-tal nestjes gefokt met Luna (hobbymatig). Inmiddels geniet Luna van haar oude dag en mag Balou gaan zorgen voor nakomelingen!

Uiteraard conform het VFR (Fokreglement) van de Nederlandse Vereniging De Duitse Staande Korthaar (NVDSK)